Boxess

Pallfixering

Med säker och stabil pallfixering skyddar du godset och omgivningen på ett tryggt sätt. Vi har materialen för de flesta behov.

Bandning

En enkel form av pallfixering är att säkra godset med bandning. Vi har PP-band (polypropen), PET-band (polyeten) och stålband. PP-band passar bäst för lätt och medeltungt gods. Dagens PET-band kan många gånger ersätta stålband också vid tyngre gods.

Sträckfilm

Sträckfilm ger en effektiv pallfixering som både stabiliserar och skyddar godset mot fukt och damm. I vårt lagersortiment finns ett stort utbud av sträckfilm med olika sträckningsgrad och färger.

Toppark och pallhuvar

Vid emballering av gods i form av exempelvis sträckfilmning, bör pallgodsets ovansida täckas över för att ge bästa möjliga skydd mot smuts och fukt. Pallhuvar och topparksfolie är produkter som vanligen används vid godstäckning.

Krympa på längden eller på höjden?

Pallhuvar är ett effektivt sätt att täcka och säkra pallar. De är regntäta och idealiska för utomhuslagring av gods.

Toppsvetsade huvar passar bäst till lättare gods, plasthuven krymper mest på höjden. Sidosvetsade huvar passar bäst till tungt gods, då den krymper främst i längdriktningen. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Bandningsmaskiner

För bandning har vi ett stort utbud av verktyg och maskiner. Mer om hur du kan effektivisera dina förpackningsflöden hittar du här. Om du vill beställa eller har frågor om pallfixering, hör gärna av dig till oss.